Hej igen go’vänner

Igår hade jag en fotosafari/rekning i Min Skog som var på alla sätt underbar! Jag rekade en del av skogen jag varit nyfiken på länge, naturen och fågelsången var som vanligt fullständigt bedövande underbar, det ena klockrena tanketåget avlöste det andra och jag hittade äntligen ett bra sätt att bära min ryggsäck med all safari-utrustning i…

Vad var då resultatet av denna underbara morgon rent bildmässigt? Meh, tre bilder som var ok och en som var ok+ . Men det leder mig till syftet med det här inlägget. Gårdagen gav mig en massa bra uppslag, sätt att förhålla mig till min passion, naturupplevelser extraordinaire. Att sedan bilderna som kom ut av det var ganska medelmåttiga gör mig ingenting. Den gamla Mats hade inte varit speciellt nöjd, min tanke då var att morgonen hade varit slöseri med tid.

Nu inser jag till fullo att fotografera (och leva) för andras bekräftelse gör fotot, och livet, väldigt endimensionellt. Är det något man inte kan kosta på sig i detta livet så är det en tillvaro utan djup. För att förenkla min tankeprocess kring detta kallar jag det ”att fotografera/leva för likes” och det är först nu jag känner styrka och mognad nog att fullt ut leva mitt liv som jag vill.

Den sista kättingen jag frigjorde mig från var att skrota alla sociala medier och ersätta dom med min hemsida och den här old school bloggen. Med rubrikens test menar jag att gårdagen visar mig att jag fortfarande kan känna den harmoni och tacksamhet över min passion och mitt liv även när jag inte har något mätbart att visa upp. Om andra skulle gilla bilderna jag fångat är det ju jättekul, men för mig representerar dom inte det jag kände på min safari. Men den delen av gårdagen vägs upp flera gånger om av alla bra tankar och en underbar upplevelse. Mitt nya sätt att tänka gör att jag äntligen inser en stor sanning… Att jag inte fångar några bra bilder gör mig inte till en dålig fotograf, det visar bara att jag inte hittade något passande att fånga den här gången. Om något tyder det ju på en hälsosamt hög ambitionsnivå.

//Mats