Hej på er go’vänner!

Såhär under min sista semestervecka använder jag tiden till att varva upp inför en höst med stora förhoppningar om mycken fotografering/mulleliv.

I förrgår, måndag, var jag ute på en rek-runda med min trofasta safaricykel Ramfrost. Själva turen i sig kom att handla mer om härlig cykeltur och mindre om att reka nya platser att fotografera. Dock insåg jag att ljungen stod i blom, något jag normalt sett missar varje år. Med anledning av detta gav jag mig igår tisdag ut på närmaste ljungbevuxna plats, den mäktiga bergskammen Getryggen (ca 130 möh) i Delsjöområdets naturreservat.

Emedan jag var ute i god tid innan soluppgången hann jag reka ordentligt innan det var dags att rigga kameran. Jag hade ganska stora problem att hitta kompositioner som släckte min törst efter blommande ljung. När sedan solen gick upp på vanligt sommar- manér enligt av/på modellen började det bli lite brist på tid.

I lätt desperation rörde jag mig i större cirklar i jakt på en bra komposition. Helt plötsligt uppenbarar sig ett underbart landskap framför mig (se galleri). Dock var det inte på något sätt enkelt att fotografera eftersom jag tvingades skjuta mer eller mindre rakt in i den nyss uppstigna solen. Dock var vyn så betagande att jag fick svårt att andas.

När jag satte mig att grovgallra min bilder kändes det som om jag hade lyckats sådär. Bilderna var tekniskt ok, men kändes främmande i relation till min känsla för morgonen. Dom kändes helt enkelt alltför högljudda när jag hade föredragit lågmälda. När jag satte mig för att slutligt redigera bilderna fanns den där känslan av skrikighet kvar.

Dock gjorde jag som vanligt och lade mina färdiga alster att mogna ett tag innan jag gjorde nån form av värdering. Tur var väl det, när jag under förmiddagen visade mina bilder på min mobil upptäckte jag själv att jag underskattat dom ganska rejält och att dom var både subtila och tekniskt välgjorda.

Med andra ord är det resultatet av en riktigt tidig morgon och en kreativ bergodalbana jag visar er idag, håll till godo!

//Mats