Hej igen go’vänner!

Om ni tittar noga på bilden som jag valt för det här inlägget ser ni att det saknar lite i skärpa och orientering. Med andra ord, ni behöver inte höra av er till er optiker, den skall se ut sådär…

Anledningen till att jag väljer denna, på alla sätt och vis ”misslyckade bild” i mitt inlägg är tvåfald. Dels vill jag peka på att även ett vådaskott som det här (tryckte på avtryckaren av misstag när jag skulle ändra orientering på kameran) inte är värdelöst. För mig blir det en rolig grej som gör att jag minns den här morgonen bättre än många andra. Ur safari-synpunkt gjorde jag lite av ett genombrott, men fotomässigt var det en trevlig men inte speciellt fotogenisk morgon. Nu blir det morgonen då jag äntligen hittade rätt formula för att ge mig ut med min safaricykel Ramfrost, men även den där gången jag medvetet publicerade en suddig bild.

Den andra anledningen är nog lite djupare. Jag tycker att den här bilden på många sätt symboliserar svensk sommar för väldigt många personer. Man springer från det ena evenemanget till det andra för att göra så mycket som möjligt av sommaren. Kubb, bad, rosévin, romantik, gräl och resor i en herrans fart till tonerna av ”Sommaren är kort” och ”Sommartider” av sommarens främsta häroldar Ledin och Gessle. Det känns som om man uppfattar färgerna och ljuset till viss del, men i stort sett ser sommaren ut som på min bild. En suddig kuliss man rusar igenom på väg mot uppvaknandet efter årets första kräftskiva med bakfylla och kräftskal i håret…

Jag lägger absolut inga värderingar i det här, var och en blir salig på sin tro! Men om man skulle spänna bågen lite längre från bristningsgränsen kanske skärpan i sommarbilden skulle förbättras. Om man väljer att säga nej till en del av alla måsten kanske chansen för genuina upplevelser ökar… Det får vara hur det vill med den saken, nedan hittar ni lite fler bilder från en trevlig sensommarmorgon.

//Mats