Hej igen go’vänner

Nu har har jag varit ute på riktiga äventyr. Mitt senaste fotosafari var så långt hemifrån att jag var tvungen att åka bil i säkert tjugo minuter. För mig som har lite som ett arbetssätt att plåta riktigt lokalt, helst inom räckhåll för cykel och/eller vandrarkängor känns en bilfärd exotisk…

Dagens safari gick till Vättlefjäll, en total anomali i Göteborgs utkant. Delar av terrängen ser ut som om någon plockat upp lite Jämtländsk fjällterräng och sen tvekat på var hen skulle göra av den. I brist på andra idéer hamnade den i Bohus så länge (detta är ett försök till humor, inte en attack på skaparen) Bilder från min utflykt hittar ni på min hemsida.

Fjäll eller Lågland?

Dagens tanke handlar om syfte. När jag kom hem och vittjade minneskortet var såklart inte alla bilder som jag tänkt mig. Dock kasserades faktiskt bara en bild pga teknikmissar, dvs oskärpa i det här fallet. Men det som slog mig med den här dagens skörd var att oavsett hur väl jag hade lyckats förstod jag syftet med alla bilder. Det här känns helt klart som ett stort steg på resan mot bättre fotografi. Även om vissa bilder var mer än lovligt expermentiella fanns det ändå en tanke med dom. Även om tanken med bilden kan vara nog så luddig vill jag att det skall finnas en klar tanke med den. En annan sak är ju såklart när man rekar ett nytt område med lilla kameran eller mobilkameran, då är man ju mer ut efter att hålla en dynamik och fånga en stämning kring platsen.

Här har vi också ett syfte med den här bloggen, att agera som en dagbok för min egen snöda vinning. Jag glömmer aldrig detaljer kring en bild jag fångat, jag kommer ihåg passager ur revyer och böcker hur länge som helst. Men med övriga minnet är det lite sämre ställt. Lokalsinnet är helt kört, jag kommer sällan ihåg platser jag varit på och mitt sociala minne/intresse stinker… Därför kändes en blogg/dagbok som en riktigt bra idé:)

//Mats